Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z zielonych pomidorów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory zielone 1/2 kg
pomarańcze 2 szt
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z zielonych pomidorów

Pomidory myjemy osuszamy i kroimy w plasterki,pomarańcze sparzamy z jednej wyciskamy sok a drugą kroimy w plastry razem ze skórką ale bez pestek.Gotujemy w garnku pomidory z sokiem pomarańczowym i połową cukru,po kilku minutach dodajemy pokrojoną pomarańczę i smażymy 20 min i odstawiamy do następnego dnia.Konfiturę ponownie smażymy około 20 min aż pomidory staną się szkliste.Gorące rozkładamy do słoików zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak