Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie w oleju 2 szt
majonez tradycyjny 3 łyżki
śmietana 18 proc 1 szt
cebula biała 2 szt
jabłko kwaśne 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
korniszony 2 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik pod pierzynką

Na talerzu kładziemy śledzia . Cebule kroimy w piórka a drugą w kostkę .dodajemy posiekaną paprykę czerwoną i korniszony . Mieszamy z obranym i pokrojonym w kostkę jabłkiem . dodajemy majonez ,śmietaną .Wszystko razem mieszamy . Na śledzia nakładamy ćwiartki jajka a pomiędzy jajko nakładamy sałatkę majonezową . Ozdabiamy natka pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 18.08.2011 09:14
ekstra
iwa643 18.08.2011 07:40
Można doprawic pieprzem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak