Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z kaszą w sosie ciemnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól
kasza jaglana 1 szkl
natka pietruszki
sos pieczeniowy 1 szt
mąka
Pieprz biały mielony Prymat
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z kaszą w sosie ciemnym

Kasze gotujemy w osolonej wozie studzimy . Do miesa dodajemy pokrojoną cebule ,wyciśnięty czosnek ,kasze ,posiekaną natkę.doprawiamy sola ,pieprzem .Mieszamy ręką ,dodajemy jajko . Mieszamy .Formujemy klopsiki,obtaczamy w mące .Smażymy na patelni. Gdy będą usmażone zalewamy je ,rozprowadzonym w wodzie sosie pieczeniowym według przepisu na opakowaniu.Dusimy aż sos zgęstnieje .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 23.08.2011 06:49
świetne
ewasylwia 18.08.2011 11:11
pyszności
Gabriela7 18.08.2011 08:36
apetyczne
iwa643 18.08.2011 07:23
Podajemy z ziemniakami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak