Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z piersią kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 1 szt
przyprawa gyros 1 łyżka
sól i pieprz
tłuszcz
warzywa mrożone 1 opak
ryż 3 (ugotowany, w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z piersią kurczaka

Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić warzywa, dusić do miękkości.
Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na sypko.
Pierś z kurczaka, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, posypać przyprawą gyros, smażyć do miękkości mięsa.
Wszystkie składniki połączyć, postawić garnek na słabym ogniu, chwilę poddusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 29.08.2011 15:03
Pięknie wygląda... A czy to jest, czy nie jest prawdziwe risotto - to i tak chętnie bym zjadła:)
Małgorzata113 18.08.2011 07:23
świetny przepis
Henryka2 18.08.2011 01:46
Danusiu, ryż do risotta należy obsmażyć, więc Twoja potrawa to nie risotto, chociaż bardzo apetycznie się prezentuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak