Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z karkówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
czosnek 5 ząbków
oliwa 2 łyżki
masło 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z karkówki

Karkówkę oczyszczamy z błon i przyprawiamy solą , pieprzem oraz majerankiem, czosnek tniemy w plasterki i szpikujemy nim mięso, całość odkładamy na 12 godz w chłodne miejsce, na patelni rozgrzewamy olej i obsmażając mięso ze wszystkich stron na rumiano , karkówkę przekładamy do brytfanki, obkładamy grudkami masła, i pieczemy ok 60 min, w ten160s C co jakiś czas podlewając powstałym w trakcie pieczenia sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.04.2013 12:34
Pyszna , polecam
Wafelek2601 04.01.2012 01:12
pyszności
Monika193
Monika193 30.12.2011 15:47
super
Seba 23.11.2011 11:12
extra
Iwona51
Iwona51 09.11.2011 09:14
smaczna
Iwona51
Iwona51 09.11.2011 09:14
smaczna
Motorek 04.10.2011 16:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak