Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem orzechowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 300 g
śmietana 500 ml
cukier wanilinowy 30 g
cukier puder 30 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem orzechowy

Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym, żelatynę moczymy w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje podgrzewamy , żeby się całkowicie rozpuściła , orzechy mielimy i prażymy na suchej patelni , cały czas mieszając gdy ostygną mieszamy z bitą śmietaną, oraz żelatyną , po dokładnym wymieszaniu krem przekładamy do pucharków, i wstawiamy na kilka godzin do lodówki, podajemy z siekanymi orzechami , lub biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 17.04.2013 18:13
Bardzo dobry
Dorota59 17.12.2012 17:13
lubię taki
Anio?eczek 05.06.2012 07:28
super przepis :)
Wafelek2601 08.11.2011 06:46
świetny przepis
Motorek 16.10.2011 18:43
bomba
Iwona51
Iwona51 18.09.2011 21:12
smaczny
Monika193
Monika193 13.09.2011 22:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak