Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki zbójnickie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
szynka gotowana 15 dkg
cebula czerwona 1
mąka 4 łyżki
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placki zbójnickie

ziemniaki zetrzeć na tarce z dużymi otworami,a jeśli masa byłaby zbyt rzadka-odcisnąć,najlepiej w czystej lnianej ściereczce.dodać pokrojoną w kostkę cebulę i wędlinę,jajko,mąkę i przyprawy,dobrze wymieszać.formować niewielkie placuszki i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 01.07.2010 22:21
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak