Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na 8 porcji. Każdą porcję posypać ziołami, solą i pieprzem. Owinąć w słoninę lub boczek, spiąć wykałaczką i zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, dodać obrane i pokrojone pomidory oraz czosnek, i dusić na małym
ogniu 45 min. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane natką pietruszki z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami z wody.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    W sam raz na obiad.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Dobry kolejny przepis na kurczaka.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawa nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    Ten kurczak musi być pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    lubię kurczaka...ale w papilotach jeszcze nie próbowałam...
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    bami

    Genialna nazwa :D Przepis wygląda całkiem całkiem. Jako fanka drobiu jestem jak najbardziej ZA! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    I na pewno nie jest wysuszony - brawo
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię kurczaki nawet bez papilotów
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Nazwa super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajny kurczak
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajny kurczak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !