Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z pieczarkami z patelni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
sałata lodowa 1 główka
oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z pieczarkami z patelni

Młode główki pieczarek myjemy,oczyszczamy i kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzewamy oliwę wkładamy grzyby i smażymy 15 min doprawiamy solą i pieprzem.Muszą być dobrze wysmażone.Grzyby wyciągamy łyżką cedzakową i odstawiamy do ostygnięcia a na patelni po zdjęciu z ognia przygotowujemy sos czyli wlewamy łyżkę wody łyżkę octu balsamicznego łyżeczkę miodu i łyżkę oliwy z oliwek i mieszamy.Myjemy i osuszamy i układamy na półmisku kawałki liści sałaty a na nich układamy smażone grzyby i całość polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.11.2011 00:07
pyszne
magical66 07.10.2011 20:00
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak