Sposób przygotowania

Dwie łyżki majonezu mieszamy z łyżeczką soku z cytryny,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek szczyptę białego pieprzu szczyptę soli i łyżkę drobno pokrojonego koperku.Na półmisku układamy najpierw listki sałaty rzymskiej,póżniej rozdrobnione liście sałaty lodowej i opłukane i odsączone kiełki soi oraz kiełki słonecznika.Ugotowane na twardo jajko po ostudzeniu kroimy na plasterki lub połówki i układamy na sałacie.Obrany ze skórki owoc awokado kroimy na pół wyjmujemy pestkę u kroimy na pół talarki,skrapiamy sokiem z cytryny aby nie zbrązowiał i układamy na sałacie.Całość przybieramy kilkoma oliwkami oraz kaparami i na środku układamy odsączone z zalewy szyjki rakowe.polewamy sosem i dekorujemy gałązkami koperku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !