Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersowe kanapeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 200 g
łosoś wędzony 50 g
makrela wędzona 1 sztuka
ser biały 100 g
rzodkiewka 1 pęczek
sok z cytryny
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersowe kanapeczki

Krakersy układamy na talerzach.
Łososia skrapiamy cytryną.
Makrelę otwieramy i zdejmujemy skórę, i wyrzucamy ze środka ości.
Ser biały kroimy w cienkie plasterki, a potem na kawałki.
Rzodkiewki myjemy, i kroimy w plasterki, a plasterki potem jeszcze na ćwiartki.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
Kanapki roimy w 3 wariantach
1. Na krakersach układamy wędzonego łososia
2. Na krakaersach układamy biały ser i rzodkiewkę
3. Na krakersach układamy biały ser i makrelę, biały ser posypujemy cebulą.

Na koniec wszystkie kanapeczi posypujemy grubo mielonym kolorowym pieprzem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak