Sposób przygotowania

W garnku dusimy na jednej łyżce tłuszczu obraną ze skórki i pokrojoną na małe kawałki dynię oraz marchewki.Na początku przez 20 min pod przykryciem a następnie bez aby odparował sos,doprawiamy do smaku miodem,sokiem z cytryny,otartą skórką,imbirem,solą pieprzem i curry i odstawiamy do wystygnięcia.W drugim garnku w małej ilości wody dusimy brokuł z dodatkiem ząbka czosnku soli,cukru pieprzu,po 10 min dodajemy szpinak i dusimy chwilę razem.Osobno miksujemy dynię i marchew,mieszamy z miodem pitnym i jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy bułkę tartą,dokładnie wyrównujemy warstwę dociskając ją .Na niej układamy warstwę zieloną powstałą ze zmiksowania brokuła szpinaku po doprawieniu ich do smaku solą i pieprzem.Masę należy wymieszać z pistacjami.Foremkę wstawiamy do piekarnika i pieczemy.Po ostudzeniu i schłodzeniu w lodówce kroimy na plastry.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !