Sposób przygotowania

Boczek dzielimy na kilka mniejszych kawałków i razem ze schabem oraz obranymi warzywami gotujemy w wodzie z dodatkiem łyzeczki soli przez godzine, Ostudzone mięso i warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, dodajemy jajka, jarzynkę, pieprz, nieco gałki muszkatołowej oraz trochę ziół prowanslaskich - mieszamy. Wyrobione mięso układamy na wysmarowanej blaszcze i pioeczemy w temp 180* przez ok 60 minut

Komentarze

  • -3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Jak to, gotować w czystej wodzie?!W składnikach nie ma żadnych warzyw, więc co mamy zemleć z mięsem? Schab nie nadaje się na pasztet, jest za suchy.Brak wątróbki, nieodzownej w pasztecie. Jednym słowem knot na 4-ry fajery.Mam wrażenie,że nie mając pojęcia o przepisie, pozmieniałeś go dla kamuflażu!
  • -3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jakieś warzywa już dopisane, ale mam pytania - żadnej bułeczki do środka? niczym nie posypywać blaszki? ile każdej przypraw tak mniej więcej? już nie mówiąc o tym, że nie wiadomo w jakiej ilości wody gotować mięso (czy wkładać do zimnej czy gorącej) a takie rzeczy mają bardzo duży wpływ na efekt końcowy czyli smak pasztetu - też mi się wydaje, że nigdy w życiu nie piekłeś pasztetu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    wygląda rewelacyjnie i na pewno tak smakuje, mati nie przejmuj się tymi komentarzai :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pysznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    wyglada bardzo smacznie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    domowy najlepszy (P.S. się wydaje, że jest drugą M. Gessler, żałosne)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !