Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolska zupa ze szpinaku i grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka grzybowa 1 kostka
szpinak świeży 500 gram
ziemniaki młode 400 gram
pieczarki 300 gram
kostka rosołowa 1 kostka
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska zupa ze szpinaku i grzybów

Bulion grzybowy i rosołowy rozprowadzamy w odmierzonej (1000ml)i gotującej się wodzie.Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę i gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w czosnek pieczarki i listki szpinaku.Tuż przed podaniem kruszymy twaróg i dodajemy do zupy.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak