Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie- polewamy zimną wodą- odcedzamy i odstawiamy na bok.
Na łyżce masła i oliwy smażymy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę i cebulę- przyprawiamy Kucharkiem- łyżką cedzakową przekłądamy warzywa na ręczniki papierowe.
Śmietanę ubijamy z żółtkami na gładką masę- solimy, pieprzymy- dodajemy resztę składników- wszystko dokładnie mieszamy.
Łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzaną na patelni oliwę wymieszaną z masłem- smażymy z obu stron na rumiano- wykladamy na ręczniki kuchenne.
Pory i pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na 2 łyżkach masła- przyprawiamy Kucharkiem.

Placki podajemy przykryte smażonym porem z pieczarkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    to jest to
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pacia

    z pewnością smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    muszą być dobre!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !