Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z kaparami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 4 plastry
kapary 3 łyżki
kremówka 3/4 szkl
wino białe wytrawne 125 ml
bekon 4 plasterki
masło 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
mąka wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z kaparami

1. Bekon ułóż na blasze i upiecz na chrupko w temp 190 stopni. Na patelni roztop masło z oliwą.
2. Wątróbkę oprósz mąką. Kładź na patelnię i smaż po 1,5 min z każdej strony. Podlej białym winem, duś pod przykryciem 3 min. Dodaj śmietanę, kapary, wymieszaj, duś kolejne 2 min. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż na talerz i obłóż chrupiącym bekonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.08.2011 20:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak