Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w tymiankowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z łososia
śmietanka 22%
tymianek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w tymiankowym sosie

1. Łososia pokroić ( na dzwonki, płaty, jak tylko chcecie ).
2. Pokrojonego łososia posolić i popieprzyć.
3. W garnuszku zagotować śmietankę z solą, pieprzem i tymiankiem.
4. Łososia wyłożyć na blaszkę posmarowaną oliwą z oliwek, delikatnie skropić oliwą. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut.
5. 5 minut przed wyjęciem z piekarnika łososia należy polać wcześniej przygotowanym sosem ( musi być w miarę gęsty).

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 08.12.2011 18:43
mmm świetne zestawienie! chętnie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak