Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłarzan zapiekany z pomidorami pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
sos beszamelowy 200 ml
parmezan starty 50 g
sól
ser żółty 200 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: bakłarzan zapiekany z pomidorami pod pierzynką

Bakłażana pokroić w plastry o grubości 0,5cm, posypać solą i odstawić na pół godziny.
Następnie opłukać i wysuszyć papierowym ręcznikiem.
Pomidory pokroić w plastry, układać naprzemiennie z bakłażanem w żaroodpornym naczyniu. Polać sosem beszamelowym, posypać serami.
Zapiekać 30-40min, aż bakłażan będzie miękki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 28.09.2011 20:36
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak