Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy na plastry grubości około 1,5 cm. Następnie lekko rozbijamy pięścią, solimy i przyprawą do karkówki. Zalewamy czerwonym winem i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Sos sojowy ciemny oraz słodki sos chili mieszamy ze sobą w celu uzyskania glazury. Tak zamarynowaną karkówkę smażymy na patelni grillowej, aż uzyska kolor ciemno rumiany. Pod koniec grillowania pędzelkiem nakładamy tajską glazurę. Mięso smażymy do momentu karmelizacji glazury. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Musi byc smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Chyba w weekend był grill.... A sos sojowy ciemny zrobił swoje:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pyszności :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !