Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ocet cebulowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 1/2 litra
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ocet cebulowy

Cebulę drobno kroimy i razem z listkiem laurowym zalewamy octem i odstawiamy do lodówki na 3 dni pamiętając o poruszaniu naczyniem.Przecedzamy i rozlewamy do butelki .Przechowujemy w chłodnym miejscu.Jeśli rozetrzemy dwa ząbki czosnku z octem otrzymamy ocet czosnkowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak