Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony karp kresowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
jajko 2
mleko 3 łyżki
sok z cytryny
natka pietruszki
sól
karp 1 pokrojony

Przepis i sposób przygotowania na: smażony karp kresowy

sól uprażyć na suchej patelni.rybę obficie skropić sokiem z cytryny i natrzeć uprażoną solą.ułożyć w salaterce,przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.obtoczyć w mące,maczać w ubitych jajkach z mlekiem i panierować w tartej bułce.smażyć na złoty kolor w rozgrzanym tłuszczu.usmażoną rybę wstawić do ciepłego piekarnika aby doszła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 01.07.2010 22:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak