Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ocet ziołowo-korzenny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 1/2 litra
natka pietruszki
Cynamon cały Prymat kawałek
papryczka pikantna 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ocet ziołowo-korzenny

Wszystkie zioła i przyprawy gotujemy razem z octem przelewamy do słoika i zakręcamy i odstawiamy aby składniki dobrze się przegryzły na około tydzień.Przecedzamy i rozlewamy do wyparzonych butelek i zakręcamy.W ten sam sposób można przygotować ocet na bazie czerwonego octu winnego.Fajny do sałatek lub marynowania mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.12.2013 15:22
wyśmienity jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak