Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Proste polędwiczki/schabiki wieprzowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
sól
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Proste polędwiczki/schabiki wieprzowe

SKŁADNIKI:

Polędwica/schab wieprzowa/y - 600g,
sól,
pieprz ziołowy,
pieprz czarny mielony,
maggi,
vegeta,
wino wytrawne białe lub czerwone - 1/3 szklanki,
woda - 2/3 szklanki,
liść laurowy,
tłuszcz do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:

Polędwicę pociąć na plastry, umyć i osuszyć. Posypać solą i pieprzem ziołowym z obu stron. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i podsmażyć mięso. Zalać wodą, winem, dodać liść laurowy, przyprawić. Przełożyć je do rondla, razem z połową ilości wody z winem. Dusić na niedużym ogniu do miękkości. Podawać z ziemniakami i mizerią .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak