Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

kiełbasa polska surowa (firmy Biegun) - 3 pętka,
cebula - 1,
czosnek - ząbek,
konfitura żurawinowa - 6-7 łyżeczek,
sok z cytryny - do smaku,
suszone oregano,
suszony majeranek,
sól,
pieprz,
tłuszcz do smażenia - u mnie olej.

PRZYGOTOWANIE:

Kiełbaski nacinamy z obydwu stron w wielu miejscach. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu i podsmażamy kiełbaski z obu stron. Smażymy na średnim ogniu, uważając aby nie zbrązowiały za mocno. Po chwili dodajemy pokrojona w kostkę cebule, w razie potrzeby dodajemy więcej tłuszczu i krótko podsmażamy. Dodajemy posiekany czosnek, chwilkę smażymy do zeszklenia cebuli. Dodajemy konfiturę żurawinową, mieszamy ją z cebulką. Przyprawiamy do smaku i smażymy na wolnym ogniu. Na koniec posypujemy wszystko majerankiem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami oraz mizerią.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    zjadło by sie ! ;P
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    muszą być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !