Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

sałata lodówa - główka średniej wielkości,
tuńczyk w sosie własnym - 2 puszki po 180g,
kukurydza konserwowa - puszka, 240g,
oliwki zielone, konserwowe z papryka - 20 sztuk,
gruszka,
majonez - 6 łyżek,
jogurt naturalny gesty - 4 lyzki,
czosnek - 1-2 ząbki,
sól,
świeżo zmielony pieprz,
sok z cytryny - do smaku.

PRZYGOTOWANIE:

Sałatę drobno porwać. Tuńczyka dobrze odsączyć, gruszkę obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić. Kukurydze odsączyć z zalewy, oliwki drobno pokroić. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Majonez połączyć z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać kilka kropel soku z cytryny. Sos połączyć z pozostałymi składnikami sałatki i ostatecznie przyprawić do smaku. Schłodzić w lodówce przez 10 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    000000000

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !