Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa z pekińską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi
udka kurczaka
kapusta pekińska

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa z pekińską

SKŁADNIKI:

szparagi - kg (2 pęczki),
udka kurczaka - 1kg,
ziemniaki młode - 1,25kg,
kapusta pekińska - 0,5 dużej główki,
cebula,
seler naciowy - 2 łodygi,
koper,
jogurt grecki lub śmietana - do zabielania i do smaku,
vegeta,
sól,
pieprz,
liść laurowy - 2 sztuki,
kolendra mielona,
pieprz,
przyprawa do zup w płynie,
czosnek - ząbek.

PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć i przełożyć do dużego garnka, zalać wrzącą wodą, przyprawić solą i vegetą.Gotować przez 10 minut, zebrać szum. Kapustę i cebulę drobno poszatkować i dodać do wody z mięsem. Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę i wrzucić do zupy. . Szparagi obrać i drobno pokroić, dodać do zupy. Seler naciowy obrać, drobno pokroić i wraz z listkami laurowymi dodać do gotującej się zupy. W razie potrzeby, podczas gotowania dolać więcej wrzącej wody. Gotować bez przykrycia, w czasie gotowania przyprawić kolendrą, pieprzem, solą, vegetą oraz przyprawą do zup w płynie. Pod koniec gotowania, gdy już wszystkie składniki będą miękkie, dodać posiekany drobno czosnek, zabielić jogurtem i ostatecznie doprawić do smaku. Porcje w półmisku posypać świeżo posiekanym koprem (lub, tak jak w moim przypadku - suszonym). Mięso podawać osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 25.06.2012 23:32
super
anemon 21.01.2012 09:07
Ta zupa musi być pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak