Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na kapuście pekińskiej z wędzoną makrelą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 2 liście
filet z makreli 1 szt
pomidor 1 szt
sól do smaku
SOS PIKANTNY do ozdoby
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt.
ogórek 6 w plasterkach

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na kapuście pekińskiej z wędzoną makrelą

Główny smak w tej sałatce pochodzi z wędzonej makreli w ziołach prowansalskich, papryce i gorczycy. 2 liście kapusty pekińskiej pokroić w piórka i rozsypać na talerzu. Plastry ogórka pokroić w ćwiartki i rozłożyć na kapuście. Z makreli ściągnąć skórę i pokroić w cienkie paski, następnie ułożyć na talerzu. Pomidora pokroić w plastry i poukładać między kawałkami makreli. Dymkę wraz ze szczypiorkiem pokroić w krążki rozsypać po sałatce, doprawić pomidory solą, zrobić dekorację z kleksów sosu pikantnego na bazie keczupu, majonezu i jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak