Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

karkówka b/k - 6 plastrów,
pieczarki - 250g (można więcej),
śmietana 30% lub 36% - 300ml,
zupa pieczarkowa w proszku - opakowanie,
cebula - 2,
czosnek - ząbek,
tłuszcz do smażenia - dałam smalec gęsi,
przyprawa Gyros,
pieprz świeżo zmielony.

PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i dobrze natrzeć przyprawą gyros. Cebule, czosnek i pieczarki obrać. Cebule pokroić w drobną kosteczkę, pieczarki w niezbyt cienkie plastry. Śmietanę wymieszać z zupą w proszku oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso, które następnie przełożyć do dużego, żaroodpornego naczynia. Na mięsie położyć cebule, następnie pieczarki, które posypać pieprzem. Całość zalać śmietaną. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 40-50 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !