Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa w czekoladzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,30 kg
masło 0,25 kg
cukier 0,20 kg
jaja 6 szt
budyń śmietankowy
śmietana 2 łyżki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 op
polewa czekoladowa 1 szt
kolorowa posypka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa w czekoladzie

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i budyń śmietankowy. Dalej ucierać. Na koniec dodać śmietanę i rozpuszczone masło. 3/4 ciasta włożyć do formy o średnicy 24cm. Do pozostałej części dodać kakao i wlać do formy. Piec przez 50 minut w tem. 190C. Ciasto polać polewą i udekorować kolorową posypką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak