Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort budyniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 1 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka 1 szt
brzoskwinia 1 szt
budyń 2 szt
mleko 1 l
masło 200 g
truskawki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort budyniowy

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę dodając cukier a potem żółtka. Do puszystego kogla mogla dodajemy make i proszek. Mieszamy.
Ciasto przelewamy do tortownicy – pieczemy ok 30 min w 180st. Studzimy, przecinamy na 2 blaty.
Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy i miksujemy z masłem.
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku.
Na podkładce kładziemy pierwszy blat ciasta, smarujemy połową budyniu i układamy na nim plasterki obranej brzoskwini, przykrywamy drugim blatem ciasta na którym rozsmarowujemy drugą część budyniu. Na budyniu kładziemy truskawki.
Ciasto polewamy tężejąca galaretką i wstawiam do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 24.08.2011 15:20
jest :)
Elżbieta17 24.08.2011 15:04
Musi być pyszny:)
dorota20w 22.08.2011 21:19
bardzo !
halina17 17.08.2011 18:34
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak