Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anyżki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dkg
cukier 25 dkg
białko 4
anyż 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Anyżki

Anyż utłucz najlepiej w moździerzu. Białka ubić na sztywno razem z cukrem. Dodać anyż i mąkę, wszystko dokładnie wymieszać. Łyżką kłaść na blaszkę ciasteczka. Piec w gorącym piekarniku ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.01.2014 14:58
smaczne ciasteczka
Iwusia 04.01.2014 23:12
bardzo smaczne :)
berys18 06.01.2013 12:18
fajny pomysł
Beata23 28.12.2012 17:17
bardzo dobre
Dorian 02.11.2012 21:21
smaczne
MAR3STA 04.06.2012 21:51
super
Łukasz15 26.05.2012 10:16
pycha
RenataZ-et 08.03.2012 20:30
super :)
IKrakowianka 07.01.2012 19:49
bardzo lubię
Ada-Gaba 31.12.2011 12:43
fajne ,mniam
Ewelina38 28.12.2011 21:03
uwielbiam cukierki anyżkowe więc i ciasteczka będą mi smakowały :)
romanrafal
romanrafal 24.11.2011 16:38
nie jadłem ale napewno dobre
Grazyna0211 06.11.2011 16:54
lubię aromat anyżu pyszne ciasteczka
Wacław 01.11.2011 19:08
pyszne ciasteczka !
Wacław 01.11.2011 19:08
pyszne ciasteczka !
Monika193
Monika193 09.10.2011 22:22
smaczne
kriso 31.08.2011 17:00
ciekawy przepis
Wafelek2601 18.08.2011 15:20
smaczne
smakoszek 18.08.2011 08:38
Bardzo dobre ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak