Sposób przygotowania

Umyte śliwki wypestkować zalać małą ilością przegotowanej wody i zostawić na noc, aby się wymoczyły. Gęś umyć, osuszyć, oprószyć solą, majerankiem i czosnkiem. Odstawić do lodówki na 2 godz. W garnku zagotować wodę dodać namoczone śliwki razem z wodą i gąskę. Garnek przykryć i dusić na małym ogniu, aby gąska, była miękka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Nie przepadam za mięsem gęsim
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    mmm.... brzmi niezwykle smakowicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    nie jadłam nigdy gęsiny ale może czas to zmienić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kozackie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczna !
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienite danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zjadłabym takiej gąski:)
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi wybornie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajne
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a ja bym chciała gęsiora....hihi... bardzo dawno jadłam gąske i już nawet nie pamiętam jak smakuje...
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł na gąskę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne miesko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    dawno nie było u mnie mięsa z gęsi:)częściej kaczka
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczna gęś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !