Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piernikowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,25 l
jajko 1 szt
cukier 3/4 szk
mąka 2 szk
margaryna 0,15 kg
dżem 4 łyżki
kakao 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier puder 0,05 kg
tłuszcz 0,05 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piernikowa

Jajka ubić na puszystą pianę. Dodać dżem, mleko iu wymieszać. Margarynę roztopić, ostudzić, dodac do masy i wymieszać.Mąkę wymieszać z sodą, kakao, cynamonem.Dodać do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do formy o wymiarach 30 x 12 cm, wysmarowanej tłuszczem. Piec 45 minut, w temp. 180C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 22.02.2012 16:03
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak