Sposób przygotowania

Żelatyny rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Jogurt przełożyć do szklanego naczynia, dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Połowę nektarynki pokroić w kostkę i dodać do jogurtu, wymieszać i rozlewać do 2 szklanych pucharków, z drugiej połówki nektarynki odciąć 8 cienkich plasterków i ułożyć je na wierzchu tężejącego jogurtu, resztę nektarynki pokroić drobniej i udekorować wierzch deseru. Winogrona pokroić na mniejsze kawałki i również nimi udekorować wierzch deseru, wstawić na godzinę do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    muszę kogoś poprosić aby też taki mi zrobił :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    a samemu to nie łaska:D
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !