Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowa rolada

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
masło 2 łyżki
cukier 25 dkg
skórka z pomarańczy 1.5 łyzki
Ciasto:
jaja 6 szt
cukier 6 łyżek
mąka 6 łyżek
masło 1 łyżka
cukier puder
orzechy 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa rolada

Jabłka umyć,obrać pokroić w plastry odrzucając gniazda nasienne. Przesypać cukrem, dodać masło i dusić na patelni po czym pod koniec dodać startą skórkę z pomarańczy. Odstawić by wystygło.
Blachę wyłożyć pergaminem i wysmarować masłem, z białek jaj ubić pianę po czym dodawać po łyżce cukru,później dodawać po żółtku a na koniec dać po trochu mąkę. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę i upiec w nagrzanym piekarniku. Upieczone ciasto delikatnie zdjąć na czysty papier i odwrócić drugą stroną. Kiedy ciasto ostygnie posmarować masą jabłkową i zwinąć w rulon. Posypać cukrem pudrem,podawać pokrojoną w grube plastry:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 25.10.2011 09:45
pycha
KasiaK90 18.08.2011 10:52
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak