Sposób przygotowania

Jabłka umyć,obrać pokroić w plastry odrzucając gniazda nasienne. Przesypać cukrem, dodać masło i dusić na patelni po czym pod koniec dodać startą skórkę z pomarańczy. Odstawić by wystygło.
Blachę wyłożyć pergaminem i wysmarować masłem, z białek jaj ubić pianę po czym dodawać po łyżce cukru,później dodawać po żółtku a na koniec dać po trochu mąkę. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę i upiec w nagrzanym piekarniku. Upieczone ciasto delikatnie zdjąć na czysty papier i odwrócić drugą stroną. Kiedy ciasto ostygnie posmarować masą jabłkową i zwinąć w rulon. Posypać cukrem pudrem,podawać pokrojoną w grube plastry:)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !