Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z herbatników

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Petibery 2 opakowania
truskawki 300 gram
galaretka truskawkowa 2
Krem: 1 waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z herbatników

Na blaszce układamy petibery następnie ubijamy krem według przepisy na odwrocie po czym wykładamy go na herbatniki. Na kremie układamy obrane z szypułek truskawki i wkładamy do lodówki. Robimy galaretki. Kiedy galaretki ostygną i trochę zgęstnieją wylewamy ją na truskawki. Wkładamy do lodówki aż stężeje.
WSKAZÓWKA: by galaretka miała bardziej wyrazisty smak zamiast litra wody leje jej 3/4 l

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 17.08.2011 18:35
dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak