Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa groszkowa z boczkiem i makaronem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony kilka plasterków
groszek konserwowy 1 puszka
makaron 20 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
kostki rosołowe 3 szt
śmietana kremowa 30% 1/2 szklanki
pietruszka zielona
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa groszkowa z boczkiem i makaronem

Na roztopione masło wrzucamy pokrojony drobno boczek i cebulę- podsmażamy- dodajemy wodę ( około 1,5 litra) i kostki rosołowe- doprowadzamy do wrzenia- wsypujemy makaron a także odcedzony groszek- gotujemy około 15 minut.
Zabielamy zupę śmietaną- przyprawiamy do smaku i podajemy z posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 05.11.2013 13:52
smaczna zupka :-)
Kasiax18 05.07.2012 22:30
extra
Dorota59 05.11.2011 17:51
smaczniutka
Natalia40 22.10.2011 16:18
fajna
Natalia40 22.10.2011 16:18
fajna
ronald88 19.10.2011 17:47
super
smakoszek 04.10.2011 09:41
super
Krystyna32 25.08.2011 19:18
extra
kanu83 19.08.2011 09:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak