Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 20dag
botwinka 30dag
ziemniaki 5
biała fasolka z puszki 1
czerwona fasolka z puszki 1
śmietana 2łyżki
szyjki indycze 3
sól
cukier
przyprawa do potraw
czosnek 2ząbki
zakwas z buraków

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Szyjki wypłukać pod zimną wodą i wstawić do gotowania.Buraki umyć,zalać wodą i ugotować do miękkości,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Buraki dodać do zupy,zagotować ,przyprawić,solą ,pieprzem,jarzynką i cukrem.Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę i dodać do zupy,gotować pod przykryciem 25min na małym ogniu.Fasolkę odcedzić na durszlaku i dodać do zupy.Botwinkę umyć,osączyć ,pokroić i dodać do zupy.Śmietanę wraz z drobno pokrojonym czosnkiem dodać do zupy.Zupę przyprawić zakwasem z buraków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 01.02.2012 11:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak