Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi pszenne z otrebami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maka pszenna jasna 500 g
otręby pszenne 100 g
woda 250 ml
oliwa 4 łyzki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi pszenne z otrebami

Do miski wsypujemy mąkę i otręby, solimy. Dodajemy oliwę i pół szkl wody.
Zaczynamy wyrabiać ciasto podlewając większą ilością wody jeśli będzie potrzeba.
Ciasto musi być jednolite i elastyczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 24.08.2011 15:02
i pyszny
Zoso 23.08.2011 19:35
zdrowy zamiennik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak