Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście II

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 50 dkg
żółtko jajek 3 szt
masło 25 dkg
cukier puder 20 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietana
jabłka 1 kg
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście II

Mąkę, cukier i masło posiekać razem,dodać żółtko i zarobić ciasto siekając nożem. Gdy ciasto zacznie się lepić,zagnieść szybko po czym wstawić na godzinę do lodówki. Umyte i obrane ze skórki i gniazd nasiennych jabłka pokroić na cztery kawałki. Ciasto cienko rozwałkować,pokroić nożem na większe kwadraty,ułożyć jabłko,złożyć i zlepić boki. Upiec w temp 220 stopni. Posypać cukrem pudrem i podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 17.08.2011 14:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak