Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z czarnej porzeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
cukier 20 dkg
Kwas cytrynowy Prymat 5 g
wódka 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z czarnej porzeczki

Butelkę najlepiej trzylitrową napełniamy owocami,nie ugniatając po czym zalewamy wódką tak aby porzeczki były przykryte i odkładamy nalewkę w ciepłe miejsce na tydzień po czym przekładamy je na trzy tygodnie w zimne miejsce. Nalewkę zlewamy a porzeczki mieszamy z cukrem i kwaskiem cytrynowym odkładając w ciepłe miejsce aby cukier się rozpuścił. Wytworzony syrop dodajemy do nalewki przecedzając przez watę. Rozlewamy do ciemnych butelek i zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 25.08.2011 15:34
superowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak