Sposób przygotowania

Cukinię obieramy ze skórki, usuwamy pestki, kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy niepełną szklankę wody, rozpuszczamy kostkę rosołową, wrzucamy cukinię, dodajemy łyżkę oleju. Dusimy do miękkości, jednak nie tak by się rozpadła. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w półplasterki kiełbaskę. Jak się zarumieni dodajemy pokrojoną cebulkę, paprykę. Sparzamy skórkę pomidorów, obieramy je, kroimy grubo i wrzucamy na patelnię. Wszystko chwilę dusimy, następnie dodajemy cukinię, doprawiamy pieprzem.
Jeśli zrobię większą ilość wekuję w słoikach na kolejny raz.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !