Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kalafiorem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior kilka różyczek
pieczarki 5-6 sztuk
masło 3 łyżki
natka pietruszki
pomidory 2
mąka 3 łyżki
mleko 1 szklanka
ser żółty
czosnek 1-2 ząbki
sól i pieprz do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kalafiorem

Kalafiora zblanszować. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na 1 łyżce masła wraz z czosnkiem. Wymieszać z kalafiorem i zielenią. Włożyć do naczynia żaroodpornego i położyć plasterki pomidora. Resztę masła stopić i wymieszać z mąką a następnie z zimnym mlekiem. Przyprawić do smaku i zagotować. Potem polać kalafior i posypać serem żółtym. Piec ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.05.2012 20:37
Apetycznie się zapowiada.
Ewa95 25.09.2011 11:13
pysznie się zapowiada
buksiak12 18.09.2010 14:18
zapiekanki są super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak