Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak (ok. 1,2 kg) 1 szt
papryki słodkiej Prymat 1 łyżka
zielona papryka (20 dag) 1 szt
pomidory (15 dag) 1 szt
czosnku 2 ząbki
rosołu z kury KUCHAREK 1 szklanka
kwaśnej śmietany 18-procentowej 1 szklanka
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce

Kurczaka umyć, podzielić na 8 części, obsmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć obraną i pokrojoną cebulę, czosnek, zieloną paprykę i pomidory. Kurczaka zalać rosołem, doprawić pieprzem, solą i dusić pod przykryciem 20 min. Następnie włożyć warzywa, dodać słodką paprykę i wymieszać. Jeśli trzeba, dolać trochę wody lub rosołu i dusić jeszcze 10 min. Podawać z bułką lub ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patriszja
Patriszja 15.11.2013 09:02
apetycznie wygląda :)
Patriszja
Patriszja 13.11.2013 08:53
ojjj pychotka :) palce lizać mniammm
AgaS10 30.01.2011 14:05
Ciekawy pomysł:)
szajba2 17.12.2010 15:39
lubię kurczaka nawet bez panierki
Babciagramolka 15.12.2010 09:08
Duszony kurczaczek- czemu nie
patusia 30.11.2010 00:58
Apetyczne
halina17 22.07.2010 09:26
Kurczak bardzo dobry.
Barbara55 19.06.2010 19:47
kurczak zawsze się sprawdza na obiad
Mariposas 04.06.2010 16:41
brzmi ciekawe i smakowicie
halina17 26.05.2010 19:00
Ciekawy przepis.
MAŁGORZATA108 22.05.2010 20:19
Ja tam lubię kurczaka z każdymi dodatkami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak