Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z kurek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki
cebula 2 sztuki
śmietana 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z kurek

Kurki dokładnie umyć, pokroić tylko większe grzyby (małe niech pozostaną w całości).
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać grzyby i smażyć na małym ogniu 15 min, aż woda wyparuje. Dodać natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Sos zabielić śmietaną i mąką. Wszystkie składniki wymieszać i jeszcze chwilę smażyć, aż sos zgęstnieje.
Podawać do mięs lub makaronów. Ja podaję z kotletami schabowymi. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł29 12.09.2012 22:22
Pyszności.
Justyna37 12.01.2012 15:53
fajny
kejt2 17.08.2011 18:38
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak