Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo z 1 łyżeczka soli. Wystudzić i obierać, pokroić w ćwiartki. 3 liście sałaty pekińskiej przyciąć i ułożyć na talerzu. Plasterki ogórków naciąć do połowy i po 2 sztuki wkładać jeden w drugi, układamy między liśćmi sałaty. Pomidorki pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałacie. U wezgłowia pomidorów położyć połówki czarnych oliwek, 1 połówkę kładziemy na środku, wokół niej ułożyć ćwiartki gotowanych jajek. Udekorować je kleksami majonezu kanapkowego i keczupu (co drugie), posypać do smaku solą i pieprzem kolorowym

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pewnie pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !