Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki na zupę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 2 kg
koper kilka gałązek
czosnek 1 główka
sól kamienna 7 łyżek
pieprz 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki na zupę

Ogórki ścieramy na tartce. Dodajemy do nich sól i pieprz i zostawiamy na godzinę. W wyparzonych słoikach układamy ząbek lub dwa czosnku, oraz gałązkę kopru. Od ogórków odlewamy wodę która powstała i dość ciasno układamy je w słoikach. szczelnie zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 30.01.2012 17:31
ja te? tak robi? ?wietny pomys?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak