Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ocet miętowo-cytrynowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 1/2 litra
rodzynki 1 łyżka
skórka z cytryny 1 szt
mięta świeża kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: ocet miętowo-cytrynowy

Do butelki wkładamy umyte i osuszone listki mięty,cienko okrojoną skórkę z jednej cytryny oraz umyte rodzynki i zalewamy octem,odstawiamy w ciemne chłodne miejsce na kilka dni,następnie przecedzamy i przechowujemy w lodówce.Fajny dodatek do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 17.08.2011 07:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak