Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa jajecznica na boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
dymka ze szczypiorkiem 2 szt
pieczarki 5 szt
papryka czerwona 0,5 strąka
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżeczka
boczek 10 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa jajecznica na boczku

Boczek drobniutko kroimy, przekładamy na patelnię i podsmażamy na maleńkim ogniu. Dymki obieramy, cebulki drobno siekamy i dodajemy do częściowo wytopionego boczku. Podsmażamy często mieszając i solimy żeby cebulka nie przypaliła się. Dodajemy masło. Paprykę kroimy w kosteczkę i dodajemy na patelnię. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię. Mieszamy i podsmażamy. Po ok. 10 min wlewamy rozmącone w garnuszku jajka, doprawione solą i pieprzem. Mieszamy. Smażymy w zależności od upodobania mocno lub lekko ścinając jajka. Jajecznice przekładamy na talerze i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 11.06.2012 22:08
konkretna :)
Krystyna32 21.08.2011 10:10
pycha
iziona 17.08.2011 08:09
Taka jajecznica to jest coś :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak